Доступність посилання

ТОП новини

Операція від ожиріння – знаряддя проти набутого діабету


Лондон – Нове британське дослідження показало, що операція від ожиріння є одним із найдієвіших і найбезпечніших способів лікування набутого діабету та інших хвороб, пов’язаних із надмірною вагою.

Хірурги, котрі здійснюють операцію від ожиріння у Великій Британії, кажуть, що вона здатна заощадити для Національної системи охорони здоров’я мільйони фунтів. Така операція є безкоштовною для пацієнта, і її ефективність надзвичайно висока, твердять самі хірурги. Дослідження тривало два роки.

«Ми маємо дуже добрі результати, які свідчать, що стан хворих або кардинально поліпшується, або вони повністю видужують. Діабет є найкращим прикладом цього. Дослідження показує, що через два роки по операції у 85 відсотків хворих на набутий діабет, а це 8 із кожних десяти, хвороба цілком зникає, і їм більше не потрібне лікування», – зазначає хірург-консультант при лондонському Імперському коледжі Ахмед Алмед.

Це було перше масштабне дослідження впливу операції від ожиріння на діабет та інші проблеми зі здоров’ям, проведене у Великій Британії. Було досліджено наслідки майже півтори тисячі операцій, і хірурги також кажуть, що пересічний паціент втрачає майже 60 відсотків надмірної ваги через рік після операції.

Королівський хірургічний коледж наголошує, що британська Національна система охорони здоров’я тепер мусить приготуватися до підвищеного попиту на операції від ожиріння.

Проти «пандемії ожиріння»

Згідно зі звітом учених, світ нині охоплений пандемією ожиріння. У Великій Британії є близько мільйона людей, яким може допомогти спеціальна операція на шлунку.

Крім діабету, післяопераційне дослідження пацієнтів зафіксувало також поліпшення кров’яного тиску та здатність робити щоденні вправи, такі як ходити вгору сходами.

Автори звіту кажуть, що знижуючи за допомогою операції ціну, яку Британія платить за лікування хворих на набутий діабет, хірурги роблять значну послугу економіці і суспільству.

Незважаючи на результати дослідження, голова британської доброчинної організації Diabetes UK професор Джордж Алберті сказав, що люди, які страждають від ожиріння повинні спершу намагатися втратити вагу через дієту і фізичні вправи. А операція має застосовуватися, коли нема іншого виходу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG