Доступність посилання

ТОП новини

Воєнна доктрина України враховує її позаблоковий статус – Кузьмук


Нова воєнна доктрина враховує ті зміни, які сталися в Україні і на міжнародній арені, заявив в ефірі Радіо Свобода колишній міністр оборони України, депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олександр Кузьмук.

«Світ змінився навколо нас. Україна стала позаблоковою державою. Вона опинилася в зовсім іншому геополітичному і геостратегічному просторі. Тобто попередня доктрина абсолютно не підходить. Тому що мета її була інша. Мета її кінцева – ми повинні були зробити все, щоб вступити до НАТО», – сказав Кузьмук.

Колишній міністр оборони перерахував ті зміни, які сталися довкола України.

«Нещодавній грузинсько-російський конфлікт, якого ніхто не чекав. Останні події в Північній Африці і на Близькому Сході. Якщо хтось думає, що це до нас далеко і нас не стосується – ні! Алгоритм дій, вчинених там, може лягти на будь-яку країну світу. А ми що, не проходили це в 2004 році? Одного кроку не вистачило, щоб над Майданом не літали літаки інших країн. Одного кроку!» – твердить Олександр Кузьмук.

За його словами, воєнна доктрина розроблялася на основі послання Президента України до українського народу від 3 червня 2010 року і Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» від 1 липня 2010 року.

Детальніше читайте у неділю, 17 квітня, на сайті www.radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG