Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: Росія не виконує харківські угоди, тому їх треба скасувати


Фракція «БЮТ-Батьківщина» пропонує створити слідчу комісію, яка з’ясує, як російська сторона виконує харківські угоди, укладені минулого року.

«І суспільство, і політикум, і ми – опозиція, хотіли б знати, що відбулося за цей рік... ми пропонуємо створити тимчасову слідчу комісію, щоб розібратися з цим», – сказав лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

За його словами, з моменту підписання цих документів українська сторона виконала всі умови, однак натомість не отримала обіцяного зниження цін на газ, у зв’язку з чим продовжують зростати тарифи на житлово-комунальні послуги.

«Ми пропонуватимемо за результатами роботи цієї комісії скасувати ці угоди. Україна виконує бездоганно, Російська Федерація – не виконує», – наголосив Кириленко.

За словами лідера фракції «БЮТ-Батьківщина», опозиція вимагатиме в середу винести на розгляд парламенту й ухвалити рішення щодо відповідного проекту постанови.

Водночас голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов прогнозує, що в разі денонсації Україною угоди підвищиться ціна на російський газ.

«Ми можемо зробити все, що завгодно, але при цьому повинні розуміти наслідки, які за цим будуть. Якщо ми ліквідуємо цю угоду, виходить, ціна газу в нас відразу зросте на 100 доларів», – заявив депутат.

Єфремов звернувся до опозиції з проханням думати про інтереси українців перед тим, як вносити пропозиції з денонсації цієї угоди.

У квітні минулого року президенти України і Росії Віктор Янукович та Дмитро Медведєв домовилися про продовження перебування російського Чорноморського флоту в Севастополі до 2042 року в обмін на 30-відсоткову знижку в ціні російського газу для України протягом десяти років.
XS
SM
MD
LG