Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві відбувається зустріч поліцейських з 37 країн світу


У Варшаві відбувається зустріч поліцейських з 37 країн світу

Варшава, 24 квітня 2001 - Поліцейські зі Сполучених Штатів Америки, Франції, Німеччини, Італії, Росії, України – всього з 37-ми країн світу – показують у Варшаві схеми злочинної діяльності найбільших ґангів, які діють у кожній з представлених держав. У такий спосіб поліцейські з Франції чи Америки знайомляться, скажімо, з представниками злочинного світу Росії чи Польщі і й навпаки.

Фахівці з боротьби з міжнародними ґанґами відстежують у Варшаві зв’язки між злочинцями різних країн, а контакти між мафіями дуже міцні. Скажімо, польські ґанґи найчастіше використовують кілерів з України, а російська мафія підпорядковує собі злочинні групи Польщі, Чехії та інших центрально-європейських країн. Варшавська зустріч поліцейських, що спеціалізуються на боротьбі з організованою злочинністю, має на меті об’єднати зусилля поліції усіх 37-ми країн-учасниць, бо ґанґи об’єдналися у великі і впливові міжнародні кримінальні угрупування, і лише об’єднавши зусилля поліції, можна дістати шанс на перемогу в боротьбі з ними.

Цікавим досвідом для України, зокрема, може бути варшавська зустріч поліцейських тим, що на ній виробляються механізми, з допомогою яких можна не лише виявити за кордоном гроші, нелегально зароблені у тій чи тій державі і заінвестовані за кордоном, а й повернути ці гроші на батьківщину. Говорить заступник головного коменданта польської поліції Адам Рападський:

Адам Рападський

Будемо показувати, як результативно виявити маєтки, що походять зі злочинної сфери, як, згідно з правом різних країн, ті гроші можна повернути на батьківщину. Це та мета, яку переслідують, насамперед, польські поліцейські для того, щоб бандитів «пустити з торбами», або, як кажуть у Польщі, «в самих шкарпетках».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG