Доступність посилання

ТОП новини

Вдова першого космонавта Валентина Гагаріна спростувала повідомлення, що на аукціон "Крісті" в Нью-Йорку може бути виставлений оригінал звіту Юрія Гагаріна про політ у космос


Вдова першого космонавта Валентина Гагаріна спростувала повідомлення, що на аукціон ''Крісті'' в Нью-Йорку може бути виставлений оригінал звіту Юрія Гагаріна про політ у космос

Вдова першого космонавта Валентина Гагаріна спростувала повідомлення низки ЗМІ про те, що на аукціон "Крісті" в Нью-Йорку може бути виставлений оригінал звіту Юрія Гагаріна про політ у космос.

Вона заявила, що будь-які оригінальні документи, що належать Гагаріну, мають державне значення, зберігаються в держархіві і не можуть бути виставлені на продаж. "Можливо, мова йде про якісь виписки або про щось інше. Оригінал ні в якому разі продаватися не може", - заявила вона.

Післяполітний звіт космонавта відображає враження самого Ю.Гагаріна про політ, пояснила його вдова в прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы". Цей "архівний матеріал" отримують тільки потрібні люди, причому всього було зроблено лише три примірники - для Корольова і ще для двох людей, розказала. В.Гагаріна. Вона додала, що один з примірників був зроблений для космонавта Феоктистова, і той попросив Гагаріна підписати його примірник.

Вдова першого космонавта не виключила того, що зі списів документів могли бути незаконним чином зняті додаткові копії і саме вони могли бути запропоновані на продаж з аукціону, однак заявила, що їй нічого не відомо про це.
XS
SM
MD
LG