Доступність посилання

ТОП новини

На оголошення міністра внутрішніх справ України про розкриття вбивства Георгія Ґонґадзе з'явилися стримані та осудливі відгуки


На оголошення міністра внутрішніх справ України про розкриття вбивства Георгія Ґонґадзе з'явилися стримані та осудливі відгуки

На оголошення міністра внутрішніх справ України про розкриття вбивства Георгія Ґонґадзе з'явилися стримані та осудливі відгуки.

Міністр Юрій Смирнов заявив, що слідство з'ясувало обставини вбиства журналіста і що справа не має політичних мотивів.

За словами Смірнова, співробітники правоохоронних органів знайшли трупи убивць Гонгадзе, і при їхній ексгумації була виявлена схема місця поховання тіла журналіста. "Ті, хто убивав убивць Гонгадзе, затримані і сидять у відповідних місцях", - заявив міністр.

Але голова парламентської комісії у справі Ґонґадзе Олександр Лавринович сказав, що зараз передчасно робити висновки про усі обставини та мотиви вбивства.

Коментуючи слова міністра, пан Лавринович зауважив, що у справі Ґонґадзе вже з'являлися сенсаційні повідомлення і лунали висновки, які потім виявлялися неправдивими.

Базована у Парижі організація захисту журналістів "Репортери без кордонів" оприлюднила документ з осудом заяви українського міністерства внутрішніх справ.

"Репортери без кордонів" наголошують, що твердження про загибель вбивць журналіста виглядають, як чергові намагання не провадити глибшого слідства мотивів злочину і спроба вигородити можливих замовників.

Колишня колега загиблого журналіста Олена Притула висловила здивування оголошенням і назвала його спробою закрити справу.
XS
SM
MD
LG