Доступність посилання

ТОП новини

Учора в Автономній Республіці Крим розпочалися траурні заходи, присвячені 57 річниці депортації з півострова кримських татар, болгар, вірменів, греків та німців


Учора в Автономній Республіці Крим розпочалися траурні заходи, присвячені 57 річниці депортації з півострова кримських татар, болгар, вірменів, греків та німців

Як передає УНІАН, траурні заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам депортації в Сімферополі. В церемонії брали участь керівники автономії, депутати Верховної Ради України і Криму.

У приміщенні Українського драматичного театру, де проходило траурне засідання, через вигуки агресивно налаштованої молоді, на зміг виступити з доповіддю постійний представник Президента України в Криму Анатолій КОРНІЙЧУК. У такій формі молодь висловлювала незадоволення присутністю серед членів президії зібрання голови Верховної Ради Криму Леоніда ГРАЧА. Вгамовувати молодь взявся заступник голови Меджлісу, народний депутат ВР України Рефат ЧУБАРОВ. В партері молодчиків утримували група депутатів ВР Криму, один з яких - член фракції «Комуністи та народовладдя» Костянтин ПАНЧЕНКО - отримав невеличкі тілесні ушкодження. Бійка тривала не більше 5-и хвилин, після чого усі розійшлися по своїх місцях.

Засідання продовжувалося. Але, голова ВР Криму був змушений залишити залу.

Присутній на засіданні віце-прем’єр-міністр України Микола ЖУЛИНСЬКИЙ так прокоментував цю подію: «це серйозний урок для голови ВР Криму». «Він як спікер повинен розуміти тих людей, переважна більшість яких живе в неналежних умовах». М.ЖУЛИНСЬКИЙ не пов’язує цей інцидент з діяльністю Меджлісу кримськотатарського народу.
XS
SM
MD
LG