Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура міста Києва відмовляється коментувати обшук у кабінеті голови Печерського райсуду Миколи ЗАМКОВЕНКА, здійснений ввечері 28 травня


Прокуратура міста Києва відмовляється коментувати обшук у кабінеті голови Печерського райсуду Миколи ЗАМКОВЕНКА, здійснений ввечері 28 травня

В інтерв’ю УНІАН начальник відділу підтримки державного звинувачення в судах прокуратури м.Києва Олександр КУЗОВКІН заявив, що «ні коментарів, ні заяв з цього приводу не буде». Він також відмовився по’яснити причини і підстави вчорашнього обшуку в кабінеті М.ЗАМКОВЕНКА, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, ввечері 28 травня у кабінеті голови Печерського районного суду м.Києва М.ЗАМКОВЕНКА слідчі Київської міської прокуратури провели другий обшук. Перший обшук у кабінеті голови Печерського райсуду прокуратура провела 24 травня, оскільки напередодні обшуку суддя відмовився надати для перевірки матеріали чотирьох справ на вимогу Генпрокуратури.

23 травня прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом недбалості.

25 травня М.ЗАМКОВЕНКО передав прокуратурі всі справи, заявив начальник відділу підтримки державного звинувачення в судах прокуратури м.Києва Олександр КУЗОВКІН.

За роки керівництва Печерським райсудом М.ЗАМКОВЕНКО виніс вироки за багатьма резонансними справами. Однією з останніх став розгляд справи стосовно законності арешту Генпрокуратурою України екс-віце-прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО. Під головуванням М.ЗАМКОВЕНКА 27 березня цього року Печерський райсуд скасував санкцію на арешт Ю.ТИМОШЕНКО, визнавши його незаконним.
XS
SM
MD
LG