Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат Іван Салій: “Скільки в нас вже було прем’єрів? Така кількість говорить про те, що у нас невірно визначена роль прем’єра в державі.” Яка ж його роль?


Народний депутат Іван Салій: “Скільки в нас вже було прем’єрів? Така кількість говорить про те, що у нас невірно визначена роль прем’єра в державі.” Яка ж його роль?

Київ, 29 травня 2001 - Народний депутат від фракції “Трудова Україна” Іван Салій в прямому ефірі Радіо “Свобода”:

“Якщо порівняти політику уряду Ющенка та уряду Кінаха, я можу сказати наступне.

Неприкритий лібералізм Ющенка мало доречний сьогодні і не призвів би до великих успіхів. Я часто звертався до Ющенка з різних питань: в Бюджетному комітеті є свої проблеми, є інші питання, але він не хотів навіть слухати. В Ющенка таких проблем, як, наприклад, розвиток машинобудування, – просто не було. Він вважав, що такі проблеми “виведе” ринкова стихія. Тому мушу сказати, що в Ющенка та Кінаха - різні позиції, різна політика… Та була ліберальна , а ця, напевно, буде технократична і більш прагматична.

Скільки в нас вже було прем’єрів? Така кількість говорить про те, що у нас невірно визначена роль прем’єра в державі. Я думаю, що ми повинні визначитися так: якщо це прем’єр президента – це правильно. Прем’єр має бути у статусі віце-президента. Прем’єр на мусить забирати на себе основну функцію в державі.

В мене, звичайно, є критичний погляд на ситуацію в Україні. Але я думаю, що Кінах зарекомендував себе всі ці роки не маріонеткою, а людиною, яка не пішла в той чи інший клан, не пішла на службу тих чи інших олігархів. Я думаю, що з точки зору особистісних якостей, моральних рис, можливо, це найбільш вдала кандидатура на посаду прем”єра.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG