Доступність посилання

ТОП новини

США працюють над планом для України, подібним "плану Маршала" для післявоєнної Європи


США працюють над планом для України, подібним "плану Маршала" для післявоєнної Європи

Про це лідеру УНР Юрію Костенко заявив під час зустрічі колишній посол США в Україні Вільям Г.Міллер.

За словами Вільяма Г.Міллера, "ставлення до України нової Адміністрації США є вичікувальним", і це, на його думку, "пов'язано насамперед зі скандалами в приватизації і корупції, відсутністю свободи слова". Колишній посол США акцентував увагу на тому, що "Америка може допомагати Україні рухатися до демократії і ринкової економіки, але тільки в тому разі, коли в Україні це будуть робити самі українці".

Екс-посол США, нагадавши про "план Маршала" для післявоєнної Європи, проінформував Юрія Костенка про існування подібного плану для України, над яким працюють зараз у Сполучених Штатах, передає Liga Online.

Говорячи про ситуацію в Україні після затвердження нового прем'єра, Костенко відзначив, що "новий прем'єр у своїй діяльності є заручником олігархів, які голосували за нього", і більш ніж сумнівно очікувати реального продовження реформ, що їх почав Ющенко. "Такі реформи не потрібні ні олігархам, ні комуністам, які утворили нову більшість у парламенті", - заявив Юрій Костенко.

Він також указав на те, що продовжується об'єднавчий процес на правому фланзі української політики, що "може привести до формування передвиборчої коаліції на майбутніх виборах 2002 р.".
XS
SM
MD
LG