Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма, перебуваючи у Мінську на саміті СНД заявив, що Україна не збирається приєднуватися до Союзу Росії і Бєларусі


Президент України Леонід Кучма, перебуваючи у Мінську на саміті СНД заявив, що Україна не збирається приєднуватися до Союзу Росії і Бєларусі

Президент України Леонід Кучма, перебуваючи у Мінську на саміті СНД заявив, що Україна не збирається приєднуватися до Союзу Росії і Бєларусі, і що для неї не існує альтернативи інтеграції до Європейського Союзу. Президент, однак, визнав, що шлях у Євросоюз має бути довгим.

Відповідаючи на питання про відношення України до Союзу Росії і Бєларусі, український президент сказав: "Союз - це право народу і країн, і не нам вирішувати, яким шляхом їм йти.

Україна свій шлях вибрала, ми теж за союз - Європейський, хоча нам довго туди рухатися".

Леонід Кучма відзначив, що президент Росії Володимир Путін підкреслював, що Росія також рухається в Європейський Союз.

"Росії теж важливі європейські цінності і не тільки демократія, важливі ринки збуту і технології і кредити", цитує слова українського президента Інтерфакс-Україна.

Кучма вважає, що якщо "хтось замикається усередині своєї країни, будує свою модель її розвитку, що відрізняється від загальноєвропейської моделі, - тут перспектив ніяких немає".

Президент також підкреслив, що він "найбільший прихильник співробітництва з Росією й іншими країнами колишнього Радянського Союзу".

Водночас він вважає, що "політику диктують економічні інтереси". "Хто про це забуває, той залишається осторонь від цих нормальних процесів", - сказав голова держави. щодо створення на території СНД зони вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG