Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід КУЧМА відзначає «потепління між Україною і Європейським Союзом»


Президент України Леонід КУЧМА відзначає «потепління між Україною і Європейським Союзом»

Про це глава української держави сказав сьогодні на спільній прес-конференції з Президентом Республіки Польща Александром КВАСНЄВСЬКИМ у Дніпропетровську. Л.КУЧМА повідомив, що у вересні 2001 року в Києві відбудеться форум «Україна - ЄС». Він зазначив, що незабаром до України з візитом прибуде прем'єр-міністр Швеції Горан ПЕРССОН - країни, яка головує зараз у Євросоюзі.

Президент України вважає, що «якщо раніше, крім розмов про те, що Україну хочуть бачити в ЄС, нічого не було, й двері в Євросоюз для України фактично були закриті, то перераховане дає оптимістичні надії».

Л.КУЧМА зазначив, що «наш шлях у Євросоюз залежить від нас самих. Але ми не відмовляємося від підтримки, яку хоче й може надати Україні керівництво Польщі».

Він зазначив, що, «на жаль, Україну в світі знають по Чорнобилю, по «касетному скандалу» й у справі Гонгадзе». На думку Президента, Україна «не присутня в світовому інформаційному просторі, а про Україну дізнаються через російський ЗМІ й через кореспондентські пункти відомих закордонних компаній, які також перебувають в Москві».
XS
SM
MD
LG