Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 8 червня 2001 – Наближаються парламентські вибори. Найголовніша ознака цього, на думку газети “Молодь України”, є міграція народних депутатів, які останнім часом, немов футбольні м’ячі, стрибають з фракції до фракції. Днями заявив про свій перехід до фракції комуністів і екс-форвард Олег Блохін. “Якщо це вияв симпатій до ленінських ідей, – припускає газета, – то він, схоже, не завадить товаришеві Блохінові з відверто буржуазним прагматизмом заробляти собі на безбідне життя в час, майже завжди вільний від депутатських обов’язків, працюючи тренером у капіталістичній Греції, яка до того ж є членом ненависного для комуністів НАТО. Що ж до того, як може прислужитися майстер шкіряного м’яча фракції КПУ, то тов. Блохін нічого не встиг розповісти журналістам, бо одразу ж зник із сесійної зали, в якій, власне, й так дуже рідко гостює”, – мовиться в статті.

Газета “Сільські вісті” також розцінює рішення екс-форварда як політичний та рекламний крок у перспективі майбутніх виборів до Верховної Ради.

У статті “Від чого гинуть люди” часопис розповідає про головні причини передчасної смерті українців. Так, найбільше трагедій трапляються під час дорожньо-транспортних аварій. Із початку року внаслідок ДТП загинули 1 тис. 655 осіб. А ось унаслідок побутових пожеж пішло з життя 1 тис. 390 осіб. Нещасні випадки на воді призвели до загибелі 461 особи.

“Скільки нас? Які ми?” – у публікації під таким заголовком газета “Демократична Україна” розповідає про майбутній перепис населення. “Його збиралися провести ще позаторік, зберігаючи традиційний міжпереписний інтервал у десять років”, – згадує часопис. Проте через об’єктивні причини, в тому числі й відсутність спеціального закону про перепис населення, як того вимагає Конституція України, строк його проведення перенесено на нинішній рік. Про проблеми, з якими зустрічаються організатори перепису, читайте на другій шпальті газети “Демократична Україна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG