Доступність посилання

ТОП новини

Спецслужби України намагаються не допустити віруючих на зустріч з Папою


Спецслужби України намагаються не допустити віруючих на зустріч з Папою

Голова Церковного організаційного комітету з підготовки візиту єпископ Станіслав Широкорадюк сьогодні наголосив, що "в усьому світі правоохоронні органи і служби безпеки під час візиту Папи до будь-якої країни намагаються допомогти прочанам потрапити на його службу.

Натомість в Україні спецслужби свою роль під час візиту розуміють по-іншому, намагаючись не допустити віруючих на зустріч з Папою". С.Широкорадюк висловив переконання, що перепони для прочан виникатимуть на кожному посту ДАІ в Україні. Він має сумнів, що співробітники державтоінспекції допомагатимуть автобусам з прочанами потрапити на місця проведення літургій, навпаки - "блокуватимуть їх". Натомість спецслужби навіть не повідомили точного маршруту руху з аеропорта "Бориспіль".

Отож віруючі не матимуть змоги привітати Папу Римського. Раніше правоохоронці оголосили, що діятимуть "рішуче", аби не допустити будь-яких заворушень чи ексцесів під час візиту Папи.

Як повідомив С.Широкорадюк, за маршрутом можливого руху кортежу Папи "вже з"явилися листівки, в яких жителям прилеглих будинків забороняється під час слідування кортежу 23 червня з 8.00 до 12.00 виходити з будинків, виглядати у вікна тощо".

У листівках Управління державної охорони, Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ наголошують, що "ці спеціальні заходи запроваджуються на прохання ватиканської сторони".

У зв’язку з цим С.Широкорадюк заявив, що "Ватикан не звертався до спецслужб з проханням про забезпечення подібних спеціальних заходів, і взагалі, забезпечення безпеки понтифіка -обов’язок країни, де він перебуває з візитом".
XS
SM
MD
LG