Доступність посилання

ТОП новини

Перші “ластівки” нових кримінальних розборок у Криму


Перші “ластівки” нових кримінальних розборок у Криму

Симферополь, 03 серпня 2001 - В Криму знову стріляють. В четвер в Симферополі були вбиті власники популярного ресторану. Місцеві спостерігачі пов’язують це із новим переділом кримської власності, що розпочався з відставкою уряду Сергія Куницина.

2 серпня у симферопольському мікрорайоні Мар'їно, в лісосмузі неподалік від міського водосховища, знайдено два трупи. Убиті пострілами в голову – подружжя Кротенки. 40-літній Олег Кротенко і його 39-літня дружина Лариса – власники бару-ресторану "Козацький шлях", що знаходиться у мальовничому місці в горах на півдорозі із Симферополя до Алушти. Ресторан користується значною популярністю як серед симферопольців, так і серед туристів, а тому має значні прибутки, особливо в курортний сезон.

За даними міліції, подружжя було застрелене під час ранкової пробіжки. Інші деталі злочину не наводяться. У кримській міліції повідомляють, що Прокуратурою АРК порушено за цим фактом карну справу. Правоохоронці розглядають кілька версій, серед яких і версія про спробу заволодіти майном убитих, тобто – перерозподіл власності.

Саме як початок перерозподілу кримської власності місцеві спостерігачі називали нещодавню відставку уряду Сергія Куницина. Тоді мова велась про загрозу криміналізації боротьби за власність у Криму. І вбивство подружжя Кротенків стало першою “ластівкою”, яка підтверджує песимістичні прогнози спостерігачів про те, що з приходом нового керівництва уряду автономії і поверненням на півострів Франчуків, Крим буде відкинуто до тих часів, коли криваві розбірки за привабливу власність були ледве не буденною подією для регіону.

Відома кримська журналістка Ліля Буджурова каже, що поки рано робити якісь висновки про те, що криміногенна ситуація на півострові тепер знову нагадуватиме Сицилію. Але ця трагічна подія, прецедентів якої в Криму не було вже декілька років, не додає оптимізму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG