Доступність посилання

ТОП новини

З першого серпня на Житомирщині розпочала роботу громадська приймальна з реєстрації ошуканих сумнозвісними трастами вкладників


З першого серпня на Житомирщині розпочала роботу громадська приймальна з реєстрації ошуканих сумнозвісними трастами вкладників

Житомир, 6 серпня 2001 - Вони хочуть повернути свої гроші, які свого часу вклали у фінанслві піраміди. Ця новина викликала навіть певний ажіотаж серед людей, які колись довірили свої трудові шахраям. Нині вони вишукуються у чергу, аби зареєструватися в Спілці обдурених вкладників, так само як колись поспішали записатися в акціонери надутих трастів. Горе-акціонерів обнадіює вже той факт, що їхніми проблемами цікавляться і навіть щось знову обіцяюють.

Пробитися до житомирської громадської приймальні Спілки ошуканих вкладників не зовсім просто. Давно забута фраза “Ви за ким?” зупинить вас напівдорозі. Черга вишуковалася як у старі часи. За перші дні роботи приймальні зареєструвалося кількасот осіб і цей потік неуповільнюється. Всього ж в області за оцінками члена Ради обласної організації “Спілка ошуканих вкладників” Миколи Сидоренка близько 80 тисяч обдурених трастами акціонерів.

За словами працівників приймальні, серед ошуканих вкладників, які бажали б повернути свої гроші переважно пенсіонери. Дехто з них віддав шахраям до 300 мільйонів купоно-карбованців, що дорівнювало півторам тисячам американських доларів. Були й такі, хто відніс до трастів усі гроші які виплатив їм уряд Німеччини, як колишнім остарбайтерам. До приймальні зголошуються і клієнти збанкрутілого банку “Україна”. Наприклад, пенсіонерка Євгенія Алєксєєва з Бердичева, яка нині шукає кошти на операцію своєму онкологічно хворому чоловікові.

У Житомирян вже є досвід повернення коштів, які віддали до трастів. Свого часу місцеве відділення довірчого товариства “Оберіг” визнали банкротом і продали його майно. Після цього вкладники отримали по 27 гривень. Втім нині йдеться зовсі про інші суми і механізми їх повернення. Допомогти ошуканим взялася партія “Батьківщина” через створення позабюджетного державно-громадського Фонду.

На думку ошуканих вкладників, які зголошуються до громадської приймальні в Житомирі, держава повинна повернути їм втрачені кошти, адже вона санкціонувала роботу трастів. Виникає запитання: де ж ті кошти і разом з керівниками трастів. Начальник обласнного управління МВС Петро Грозинський повідомив журналістам, що колишні керівники місцевих трастів, проти яких порушені кримінальні справи, зараз перебувають у Польщі та Німеччині. Про кошти ж, поки, нічого не чути.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG