Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту остарбайтерів і Народного Руху України за єдність пікетували в п'ятницю у Києві будівлю "Градобанку"


Комітет захисту остарбайтерів і Народного Руху України за єдність пікетували в п'ятницю у Києві будівлю "Градобанку"

Близько 40 представників Комітету захисту остарбайтерів і Народного Руху України за єдність пікетували в п'ятницю у Києві будівлю "Градобанку" з вимогою виплатити гроші українським підневільним робітником "третього рейху".

Учасники акції скандували: "Поверніть гроші!".

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" член Комітету захисту остарбайтерів Ольга Стоянова, проведення акції пов'язане з початком в Німеччині судового процесу над народним депутатом України Віктором Жердицьким, якого звинувачують в розкраданні 4 мільйонів доларів компенсаційного фонду виплат українським жертвам нацизму.

За її словами, учасники акції хочуть висловити своє "невдоволення нинішнім становищем" остарбайтерів в Україні, а також привернути увагу широкої громадськості до їх проблем.

О.Стоянова пояснила нечисленність акції тим, що Комітет захисту остарбайтерів був створений "зовсім недавно, і ще навіть не проводилися вибори його голови".

Комітет був створений, за її словами, для того, щоб допомагати боротися за свої права колишнім примусовим робітником, вивезеним у роки війни Німеччину, оскільки багато хто з них має погане здоров'я і не може боротися за свої права самостійно.
XS
SM
MD
LG