Доступність посилання

ТОП новини

Лідер виборчого блоку “Форум національного порятунку” Юлія Тимошенко закликала об’єднатися у коаліцію блоки “Наша Україна” та Соціалістичної партії Олександра Мороза


Лідер виборчого блоку “Форум національного порятунку” Юлія Тимошенко закликала об’єднатися у коаліцію блоки “Наша Україна” та Соціалістичної партії Олександра Мороза

І на чолі із Віктором Ющенком таке виборче об’єднання, на думку Юлії Тимошенко, здатне утворити незалежну від Президента парламентську більшість.

Чи міг би мати ефективні наслідки альянс Юлії Тимошенко, Олександра Мороза та Віктора Ющенка? Політолог Микола Томенко вважає, що більшість блоків не можуть визначити власної стратегії.

Є лише розуміння і у ФНП, і у Соціалістичної партії, що вони мають як сильні, так і вразливі місця. А тому вони звертаються до Віктора Ющенка як фаворита змагань щодо об’єднання із ним. Крім цього Микола Томенко зазначив наступне: “Я розглядаю можливість об”єднання трьох блоків у кількох площинах.

Перша – це наявність різних так званих “виборчих мрій” у кожного з лідерів. Якщо Тимошенко і Мороз мріють звільнити з посади Президента Леоніда Кучму, то Ющенко воліє реалізувати свій соціально-економічний проект під назвою “Україна” без огляду на те, чи Президент залишиться на своїй посаді до 2004 року.

Друга площина стосується тактичних речей. Наприклад, Ющенко мислить категоріями парламентських виборів, Тимошенко ж повинна розуміти, що навіть з її позитивним іміджем перспективного політика створений пропагандою образ соратниці Лазаренка може завадити під час виборів.

Мій прогноз – ці три політичні сили, три блоки можуть домовитися про певні коаліційні принципи взаємин під час виборчої кампанії, але навряд чи вони здатні об”єднатись”.
XS
SM
MD
LG