Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати почали військову операцію проти терористів і талібів в Афганістані


Сполучені Штати почали військову операцію проти терористів і талібів в Афганістані

Американський президент Джордж Буш промовив по телебаченню до нації. Він заявив, що кампанію почато у відповідь на відмову талібів видати головного підозрюваного в організації терактів 11 вересня у США – бін Ладена.

«Сполучені Штати почали завдавати ударів проти терористичних таборів угрупованння Аль Каєда та військових баз Талібану в Афганістані. Акція має на меті не допустити використання афганської території як бази терористів і послабити військову потугу талібського режиму» - Джордж Буш.

За повідомленням західних засобів масової інформації, ракетних ударів завдано по військових об’єктах у Кабулі, Кандагарі та Джелалабаді. Телекомпанія СіЕнЕн повідомила, що зруйновано центр управління польотами летовища в Кандагарі.

Представник британського прем’єра Тоні Блера повідомив, що Велика Британія бере участь в операції проти талібів.

Сам Тоні Блер заявив: «Я не сумніваюся, як і кожен, хто ознайомився з представленими доказами проти угруповання Аль Каєда, що недавні теракти – справа рук Осами бін Ладена…»

Як повідомив раніше доктор Абдулло – міністр закордонних справ уряду Раббані, американські війська будуть активно використовувати надані їм бази та летовища в Узбекистані, а також спеціально обладнане летовище на півночі Афганістану – в районі, контрольованому коаліцією.

Від суботи скасовано всі польоти над територією, контрольованою «Північним альянсом».

Кореспондент Радіо Свобода Андрій Бабіцкий, що перебуває в Афганістані, повідомив, що бомбардовано райони поблизу летовища Кабула.

Сили Північного Альянсу, за його словами, активізували бойові дії і здійснюють безперервний обстріл позицій талібів.
XS
SM
MD
LG