Доступність посилання

ТОП новини

Білорусько-українські борги та кордон - чи буде розв’язано ці проблеми цього року?


Білорусько-українські борги та кордон - чи буде розв’язано ці проблеми цього року?

Мінськ, 17 жовтня 2001 - Після зустрічі з білоруським прем’єр-міністром у Києві Анатолій Кінах заявив, що Україна та Білорусь збираються 15 грудня на засіданні міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва остаточно врегулювати проблему заборгованості господарчих суб’єктів України перед Білоруссю.

Український прем’єр висловив впевненість, що разом з білоруським колегою Гєнадзєм Навіцьким у досить стислі строки знайдуть розв’язання цієї проблеми.

Проте президент Білорусі Аляксандр Лукашенка ще в травні 1998 року заявив, що доки Україна не сплатить свої борги, доти Білорусь не ратифікує договір про державний кордон між двома країнами. Лукашенка зробив цю заяву, відповідаючи на запитання українського журналіста в Мінську Юрія Волошина.

Цікаво, що тепер білоруський прем’єр Навіцький заявив на прес-конференції, що дві держави вже обмінялися картами щодо лінії державного кордону, а прикордонники вже контролюють цей кордон за цими картами. Гєнадзь Навіцький, очевидно, помилково заявив, що білоруський парламент не ратифікував угоду про делімітацію кордонів між Білоруссю та Україною, хоча це є договір про державний кордон.

Білоруський прем’єр не відповів на запитання, коли ж парламент його країни ратифікує цей документ, але заявив, що ця процедура перебуває в компетенції вищого законодавчого органу Білорусі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG