Доступність посилання

ТОП новини

У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина Шоста


У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина Шоста

Ірина Халупа: У Харківській області нас не чути також… Знаючи про сформовані на сьогодняшній день блоки в Україні наступні запитання. За інформацією УНІАН до блоку «Наша Україна» приєдналася партія «Вперед Україно», її очолює колишній віце-спікер Парламенту Віктор Мусіяка. І ті партії, які сьогоді є у «Нашій Україні» є досить відомі національно-демократичні сили: це обидва Рухи, Реформи і порядок. Але крім тих національно-демократичних сил у вашому блоку, пане Ющенко, з’явилися деякі постаті явно пропрезидентського оточення. Я маю на увазі Романа Безсмертного, Петра Порошенка.

Чи не буде «Наша Україна» своєрідним «троянським» конем для кучмівського ешелону? Вони таким чином заїдуть у Верхону Раду. Чи Ви про це коли небудь думали?

Віктор Ющенко: Безумовно. Вважаю, що ті партнери, які сьогодні сформували політичний проект «Наша Україна» це ті партнери, які можуть відповідати за майбутнє української демократії. Я підкреслюю, що ліберальна, патріотична, християнська ідея поряд із посилюючими політичними позиціями, які мають українську культуру – аграрна партія і таке інше, це партнери, які взаємно доповнюють. Я переконаний, що ярлик, нажаль я чую це і з ваших вуст…

Розумієте, я 8 років працював головою Центробанку, хто я у цій країні? Якщо Юлія Володимирівна працювала півтора роки віце-прем’єром при президенті Кучмі? Як я півтора року працював прем’єр-міністром. Хто я по породі?

Коли мені говорять про Порошенка. Повірте, що скільки, очевидно, політичних страждань взяв на себе цей чоловік… По радіо це тяжко передати… Сьогодні людина, яка у бізнесі має нормальну, чітку, чисту історію. Людина, яка для мене особливо важливо те, що він працює на українську ідею, на українську присутність. І люди такого калібру даються під сумнів?

Я знаю, що це один із інструментів, які кидають проти мого блоку, проти моїх партнерів. Про це боляче чути. Як би ви мене не знали – мій почерк, стиль, характер роботи, я готовий слухати будь-які запитання. Але навіть до тих людей, які сьогодні прийшли, мали якусь попередню історію…

Взагалі, у певних обставинах, хоча я зараз не говорю про ті випадки, які ми з вами аналізуємо. У певних обставинах я переконаний, що потрібно давати шанс їм бути кращими чи змінюватися. Але в даному випадку навіть і цього шансу не треба. Це люди, які щиро прийшли до мого політичного проекту. Це є мій політичний проект. І жодної іншої політичної адреси мій проект не має.

Але я знаю, що на це запитання я легко і швидко не можу відповісти. Це запитання буде і через тиждень, і через місяць…

Шановні колеги, коли ви говорите чи про партію Щербаня чи про аналогічні три ліберальні сили, які подали заяву, ми виходимо з того, що є момент переговорний. От зайшли переговори із силами, які ми хотіли б бачити у своєму блоці, але при певних засадах. Договорний процес дає відповідь – хто пройшов, чи хто не пройшов. Ліберальна партія Щербаня вирішила, що їй не доцільно приходити у наш блок – будь-ласка, щасливої дороги у тому виборі, який вона вибрала. Але залишилося дві ліберальні партії, які заявили про об’єднання своє і присутність у нашому блоці. Скажіть будь-ласка, хіба це не є момент очищення?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG