Доступність посилання

ТОП новини

Московська «Новая газета» запитує: чи не призведе ситуація навколо катастрофи пасажирського літака Ту-154 до створення іміджу «нового» або «старого» спадкоємця Леоніда Кучми


Московська «Новая газета» запитує: чи не призведе ситуація навколо катастрофи пасажирського літака Ту-154 до створення іміджу «нового» або «старого» спадкоємця Леоніда Кучми

Москва, 12 листопада 2001 – На думку газети, з самого початку того, що відбувалося навколо літака ТУ-154, у журналістів склалася точка зору, що між секретарями Рад безпеки України та Росії відбувається щось більше, ніж просто слідчий експеримент. І Євген Марчук та Владімір Рушайло давали непоганий привід міркувати саме в такому напрямку,- наголошує газета. Так, вона нагадує, що відразу після приїзду на полігон чотири години секретарі рад безпек провели у зачиненому бліндажі. І після експерименту Рушайло та Марчук розмовляли разом більш, ніж чотири годин.

У п’ятницю відбулися переговори секретарів рад безпеки, або можна сказати, приватна зустріч у колишньому санаторії ЦК КПРС Фрунзенскоє. Разом із тим, на думку газети тут варто подумати, чому так довго обговорюють питання слідчого експерименту два секретарі рад безпеки, адже жоден з них не є експертом у галузі протиповітряної оборони. Як вважає «Новая газета», після сочинських визнань позиція Євгена Марчука дещо змінилася. Секретар Ради національної безпеки і оборони України багато говорить про співпрацю в СНД і не виключає, що Україна може приєднатися до угоди про колективну безпеку. А його заступник Сергій Пирожков висловлює навіть ідею створення Ради безпеки країн СНД. На думку «Новой газеты», все це не випадково. Вона нагадує, що Марчук починав свою політичну кар’єру в спеціальних службах, і це може стати для секретаря Ради національної безпеки і оборони найкращою рекомендацією в очах російського президента. Як відомо, Владімір Путін також всю свою професійну кар’єру прослужив у лавах КҐБ, щоправда у зовнішній розвідці.

Якщо Росія починає думати про те, хто може бути зручний для неї як спадкоємець українського президента Леоніда Кучми, ці факти біографії Євгена Марчука і Владіміра Путіна можуть датися взнаки. А як відомо, президентом України Марчук бажає стати вже давно,- наголошує «Новая газета», відома своїми сенсаційними статтями і іноді екстравагантними точками зору на ситуацію в Росії та колишніх республіках Радянського Союзу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG