Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні ізраїльські війська провели серію атак на оборонні будівлі по всій території Палестинської автономії


Сьогодні ізраїльські війська провели серію атак на оборонні будівлі по всій території Палестинської автономії

Ізраїльські гелікоптери влучили ракетами у пусте приміщення поліції у місті Рамаллах, яке розташоване за кілька метрів від резиденції палестинського лідера Ясира Арафата. Сам Арафат перебував у будівлі, однак, шкоди не зазнав.

Сьогодні ж уранці ізраїльські танки увійшли до міст Рамаллах і Наблус на Західному березі Йордану. У Наблусі під час стрілянини був убитий один із активістів угруповання “Фатх”, лідером якого є глава Палестинської автономії Ясир Арафат. Ще одного палестинця поранено.

Ізраїльський уряд, надзвичайне засідання якого відбулося минулої ночі, оголосив керівництво Палестинської автономії “організацією, яка підтримує тероризм”. Це рішення пов”язане із недавніми терактами у Єрусалимі та Хайфі, жертвами яких стали щонайменше 26 осіб. Прем”єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон покладає відповідальність за теракти на Ясира Арафата.

Сьогодні вночі Аріель Шарон, звертаючись на національному телебаченні до громадян країни, сказав:

Я звертаюсь до вас із Єрусалиму – з нашого поконвічного міста – я звертаюсь до всіх, хто мене чує в цілому світі: хто б не хотів нам заподіяти смерть – заплатить за це кров’ю”.

Міністр інформації Палестинської автономії Абед Рабо відкинув звинувачення у тероризмі і заявив, що підгрунття для терору створює присутність ізраїльських військ та існування єврейських селищ на Західному березі Йордану та у смузі Газа.
XS
SM
MD
LG