Доступність посилання

ТОП новини

Про небезпеку застосування хімічної та біологічної зброї у наступних терактах палестинських смертників попереджують ізраїльські сили безпеки


Про небезпеку застосування хімічної та біологічної зброї у наступних терактах палестинських смертників попереджують ізраїльські сили безпеки

Єрусалим, 12 грудня 2001 ― В останньому теракті, який вчинили арабські терористи-смертники в Єрусалимі, вони наповнили бомбу отруйними речовинами. Ізраїльські сили безпеки попереджують про небезпеку застосування хімічної та біологічної зброї у наступних терактах палестинських смертників.

У перший раз у ході терористичних нападів на Ізраїль палестинські терористи-смертники використали хімічну зброю. Це сталося під час вибуху бомб у центрі Єрусалима 10 днів тому.

Поки що арабські терористи начиняють бомби пестицидами, які порівнянно мало токсичні. Проте вони постійно вдосконалюють свою технічну базу і можуть перейти на бойові отруйні речовини.

Своєрідну біологічну зброю терористи смертники застосовують вже давно. Справа у тому, що значна частина палестинських арабів є носіями інфекційного гепатиту «Сі». Коли шматки тіла терориста смертника розлітаються під час вибуху, вони потрапляють у рани жертв, які потім страждають не тільки від поранень, але й

від інфекційного гепатиту.

Після успішного закінчення військових операцій в Афганістані, за непідтвердженими повідомленнями, американці та їхні союзники по коаліції готуються до нанесення удару по Іраку, що є осередком тероризму. У зв’язку з цим в Ізраїлі готуються до можливості хімічного чи біологічного ракетного удару з боку Іраку. Вперше, крім протигазів, які роздаються усім жителям країни безкоштовно, почався продаж спеціального захисного одягу.

Міжнародні ісламські терористичні угруповання обговорюють вже деякий час на своїх сайтах в Інтернеті можливість застосування ними проти Ізраїлю хімічнної та біологічної зброї. На запитання, чому вони цього не зробили дотепер? – представник терористичної організації «Хамас» відповів, що проблема полягає у тому, що Ізраїль може у відповідь застосувати проти арабів ядерну зброю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG