Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України перевірятиме достовірність фактів, щодо відкриття народними депутатами України валютних рахунків за кордоном


Генеральна прокуратура України перевірятиме достовірність фактів, щодо відкриття народними депутатами України валютних рахунків за кордоном

Генеральна прокуратура України перевірятиме достовірність фактів, наведених у депутатському запиті Григорія ОМЕЛЬЧЕНКА та Анатолія ЄРМАКА щодо відкриття народними депутатами Олександром ВОЛКОВИМ, Ігорем БАКАЄМ, Павлом РЯБІКІНИМ, Олексієм КУЧЕРЕНКОМ, Костянтином ЖЕВАГО та Володимиром САЦЮКОМ валютних рахунків за межами України.

Про це повідомив заступник генпрокурора Олексій БАГАНЕЦЬ у листі до голови ВР Івана ПЛЮЩА та народних депутатів Г.ОМЕЛЬЧЕНКА та А.ЄРМАКА.

У листі, переданому УНІАН Г.ОМЕЛЬЧЕНКОМ, заступник генпрокурора, зокрема, зазначає, що депутатський запит Г.ОМЕЛЬЧЕНКА та А.ЄРМАКА про розслідування обставин відкриття деякими народними депутатами валютних рахунків за межами України розглянуто Генпрокуратурою.

О.БАГАНЕЦЬ підкреслює, що, враховуючи той факт, що перевірити достовірність наведених в депутатському запиті фактів можливо лише шляхом проведення слідчих дій, Гепрокуратурою 8 січня цього року порушено кримінальну справу за фактом незаконного відкриття за межами України валютних рахунків за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 208 Кримінального кодексу України.
XS
SM
MD
LG