Доступність посилання

ТОП новини

Вечірня Свобода: «Триєдиний РУХ». Закінчення


Вечірня Свобода: «Триєдиний РУХ». Закінчення

11 лютого 2002 (закінчення)

Геннадій Удовенко

Насамперед, я хотів сказати, що десь позавчора (чи в п’ятницю, чи в суботу) група рухівців пана Бойка пікетувала американське посольство, протестуючи проти нібито втручання Сполучених Штатів у внутрішні справи України. Цього ж дня пан Симоненко, відомий всім нам лідер Комуністичної партії й голова фракції в парламенті, опублікував заяву, аналогічну діям Конєва, про втручання США у внутрішні справи України. От вам! Мене це дуже заскочило, я знаю всіх цих людей, але вже виступати з єдиних позицій з тими, хто є противниками української державності, української незалежності – вибачте мені! Тепер щодо судового позову. Не на Бойка ми подали у Верховний суд – хотів би радіослухачам сказати, що минулої п’ятниці у Верховному суді почався розгляд позову блоку «Наша Україна» і Народного Руху України на бездіяльність Центральної виборчої комісії, яка зареєструвала так званий виборчий блок під назвою Народний Рух України. Наша назва! Це ми оскаржуємо, ми не оскаржуємо реєстрацію народних депутатів. Це справа виборчої комісії, вона зареєструвала їх. Що ми оскаржуємо, так це піратське використання назви нашої партії – оце ми оскаржуємо, і ЦВК цього могла б і не допустити.

Богдан Бойко

Геннадій Йосипович, партія «наша» - моя партія, а ви в ній ніколи не були.

Слухачка

Добрий вечір, я хочу звернутися до Бойка. Весь народ знає, що Бойко або перетворився у провокатора, або і був ним. І я хочу звернутися ще і ще раз до виборців – голосуйте тільки за «Нашу Україну», бо так званий Народний Рух – це не рух В’ячеслава Чорновола, а Рух Бойка, створений Кучмою, щоб відтягнути голоси від блоку «Наша Україна»!

Ірина Халупа

Пане Бойко, окремі представники народу не погоджуються з вашими поглядами і вважають вас провокатором.

Богдан Бойко

Це її право, цієї жіночки. Ми стикаємося з такими людьми, але ми стикаємося з сотнями тисяч людей, які нас підтримують. Результати виборів покажуть, хто є хто.

Геннадій Удовенко

Справді, я з цим погоджуюся, результати покажуть, але я сьогодні вранці повернувся з Тернопільської області, з Тернополя, був у семи різних районах, мав зустрічі з тисячами людей. Богдан Федорович, повірте мені, жодного доброго слова про Вас, про вашу партію не було сказано.

Богдан Бойко

Геннадій Йосипович, я можу не повірити. Маю на це підстави.

Марина Пирожук

Пане Удовенко і пане Костенко, вас часто називають політичними марґіналами. Водночас пан Удовенко сьогодні сказав, що другий етап діяльності Руху – зміцнення державності. В який спосіб ви збираєтесь це робити, щоб це не було порожнім словом?

Геннадій Удовенко

Ми збираємося це робити шляхом боротьби за владу в Україні, адже Народний Рух України привів український народ до незалежності, а при владі не був. І сьогодні в тих всіх негараздах, а насамперед зубожінні українського народу, звинувачують саме Народний Рух України, і дехто говорить – бачите, до чого ваша незалежність довела. Тому завдання Руху сьогодні полягає в тому, щоб перебрати владу і виконати ті сподівання, які на нас покладав український народ.

Марина Пирожук

Деякі члени були все таки при владі. Пане Костенко.

Юрій Костенко

Я наголошував на тому, що НРУ, що виник 89-го року, постійно дає нові політичні ініціативи і докладає зусиль, щоб вони були втілені в життя. Я нагадаю, що саме Рухи ініціювали формування у цій Верховній Раді не лівої більшості, і ми склали основу політичної підтримки уряду Ющенка, що забезпечило йому вирішення дуже багатьох і економічних, і соціальних проблем. Сьогодні Рухи шукають механізм формування потужної демократичної правоцентристської партії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG