Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана заявив, що Євросоюз зі свого боку працює дуже ефективно, щоб поглибити відносини між Україною і ЄС


Хав’єр Солана заявив, що Євросоюз зі свого боку працює дуже ефективно, щоб поглибити відносини між Україною і ЄС

Генеральний секретар Ради Європейського Союзу, представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та безпеки Хав’єр Солана заявив, що Євросоюз зі свого боку працює дуже ефективно, щоб поглибити відносини між Україною і ЄС. Про це він сказав сьогодні після зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою.

За словами Х.Солани, «ми чекаємо наступного самміту «Україна-Євросоюз», який відбудеться в липні. Генеральний секретар додав, Україна і ЄС співпрацює в економічній, енергетичній та політичній сферах.

Хав’єр Солана також заявив, що кожен в Україні - урядові організації, виборчі комітети, партії і громадяни - має зробити свій внесок, щоб вибори були вільними і прозорими.

Він вважає, що процес виборів в Україні - дуже важливий, оскільки «демократична країна - це момент радості». Х.СОЛАНА висловив сподівання , що Україна після виборів буде стабільною і просуватиметься вперед. За словами Х.СОЛАНИ, вибори будуть кроком до економічних реформ і сприятимуть глибшій співпраці між Україною та ЄС.

Водночас, президент України наголосив, що майбутні вибори - це майбутнє України. За його словами, вибори будуть доказом того, «що ми дійсно готові стати європейською державою».
XS
SM
MD
LG