Доступність посилання

ТОП новини

Кримський суд і вибори


Кримський суд і вибори

Симферополь, 13 березня 2002 - Скандальна історія зі зняттям кримського спікера з рєстрації кандидатом у депутати Верховної Ради автономії і досі в Криму залишається темою номер один. Спостерігачі висловлюють думку, що це рішення місцевого суду може радикально змінити подальший розвиток півострова. Однак, судові інстанції вплинули не тільки на політичну долю товариша Грача.

У середу кримська преса повідомила, що місцевий суд Євпаторії зняв з реєстрації кандидата у депутати кримського парламенту Олега Родивилова, нинішнього депутата і лідера Російської общини Криму. Причина – у використанні кандидатом у депутати коштів Фонду “Москва-Крим”, наданих російськими урядовими і підприємницькими структурами. Пан Родивилов назвав це політичним замовлення і проявом русофобії, та пообіцяв боротися із несправедливим, на його думку, рішення суду. Його соратники за прикладом комуністів розбили в центрі Євпаторії кілька наметів і проводять акцію протесту.

Поруч в Євпаторії протестують ліві. Ще кілька тижнів тому той же місцевий суд скасував реєстрацію правої руки Леоніда Грача, заступника голови Верховної Ради Криму, комуніста Юрія Корнилова. Опоненти пана Корнилова звинуватили його у проведенні агітації до офіційної реєстрації кандидатом у депутати.

Схоже, політичні суперники намагаються дістати через суд і народного демократа Сергія Куницина. Днями він через пресу попередив своїх опонентів, що у нього достатньо сил, щоб протистояти тим, цитую: “у кого після зняття з реєстрації Грача закрутилася голова від успіхів”, кінець цитати.

А в середу голова окружної комісії № 25 з виборів депутатів кримського парламенту Олександр Гуцаленко нарешті видав підписні листи для реєстрації кандидатом у депутати Верховної Ради АРК “двійнику” кримського спікера – Леонідові Грачу, який колись був Олександром Папетою. Зроблено це під тиском суду, із місячною затримкою, коли реєстрація кандидатів уже закінчилася. На це Олександр Гуцаленко пішов, зважаючи на рішення місцевого суду Центрального району Симферополя та у зв’язку з офіційним попередженням з боку судді про персональну відповідальність самого голови окружкому за відмову від видачі підписних листів громадянину Грачу.

Голова кримської організації “Демократичного Союзу” Дмитро Омельчук у середу ж висловив припущення, що вибори в Криму можуть затягнутися на місяці через велику кількість судових позовів щодо порушень в перебігу виборчого процесу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG