Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 20 березня 2002 - Комісія ВР отримала записи, зроблені в кабінеті президента, які стосуються продажу зброї в Ірак на суму 100 млн.доларів всупереч резолюції Ради Безпеки ООН – пишуть “Вечірні вісті”. Леонід Кучма особисто ініціював поставки, і це задокументовано в його розмові з Валерієм Малєвим, головою “Укрспецекспорту”, який нещодано загинув в автокатастрофі. Через два місяця після поставок зброї до Іраку було збито американський літак, і сьогодні американці проводять розслідування про причетність України до поставок військової техніки Іраку. Подробиці читайте у матеріалі “У кого стріляє українська зброя?” на сторінках “Вечірніх вістей”.

Щорічно у світі на дорогах гинуть десятки тисяч людей. Але коли автокатастрофи, в які потрапляють прості “смертні”, цікаві лише їхнім близьким, то так звані “зіркові” ДТП хвилюють усіх без винятку. Тижневик “Грані” провів журналіське розслідування гучних дорожньо-транспортних пригод. Подробиці загибелі народного депутата Олександра Ємця і голови “Укрспецекспорту” Валерія Малєва, а також так звані “підстроєні автокатастрофи” - детальніше про все це читайте на шпальтах “Граней” у статті “Українські політики на узбіччях і в кюветах”.

Яким є майбутнє України? На це питання спробували відповісти відомі політики і вчені, що зібрались у Києві на “круглому столі”. Порушувались, зокрема, питання взаємодії влади й народу, проблема зрілості політичної еліти. Часопис “Правда України” пропонує своїм читачам подробиці виступів учасників “круглого столу”.

“Україна молода” спробувала порівняти діяльність урядів Віктора Ющенка і Анатолія Кінаха. Як пише газета, ні про які економічні реформи від чинного уряду не доводилось чути, зате він (цитата) “спокійно поховав програму “Вугілля України”. “Замість самостійного запровадження радикальних перетворень нинішній Кабінет Міністрів “супроводжує позитивні тенденції”, закладені попереднім урядом. Подробиці – у публікації “Відкат: уряди Ющенка і Кінаха – ніхто не забутий, ніщо не забуте” на шпальтах “України молодої”.

Україна не прагне стати повноправним членом Євразійського економічного співтовариства (ЄвразЕС), а тільки розглядає можливості набуття статусу спостерігача у формуванні, до якого входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія та Таджикистан, - зазначає газета “День” з посиланням на речник МЗС України Ігоря Долгова. За словами Долгова, Кишинів так само шукає участі в Євразійському співтоваристві на лише спостережницьких правах. Таким чином було розвіяно чутки, які з'явилися після тристоронньої зустрічі президентів Молдови, України та Росії в Одесі цими вихідними. За підсумками саміту лідери підписали заяву, в якій висловлювалася "упевненість, що повноправна участь їхніх країн у діяльності Євразійського економічного співтовариства сприяла б прискореному економічному розвитку Молдови та України, повноцінному функціонуванню зони вільної торгівлі, підвищенню добробуту народів цих держав". Подробиці читайте на шпальтах газети “День”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG