Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона не відмовляється від подальших контактів із американськими фахівцями у справі розкриття вбивства Георгія Гонгадзе


Українська сторона не відмовляється від подальших контактів із американськими фахівцями у справі розкриття вбивства Георгія Гонгадзе

Як заявив в інтерв’ю агентству УНІАН заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, він запропонував під час зустрічі з представниками ФБР, якщо у них виникатимуть питання щодо цієї справи або з’явиться можливість допомогти українським колегам, звертатися і проводити такі зустрічі й надалі.

Характеризуючи підсумки візиту агентів ФБР до України, він відзначив, що Генеральна прокуратура України сподівалася, що ФБР може надати інформацію, яка допомогла б у розслідуванні цієї кримінальної справи, поділилося б напрацьованими методиками розкриття цієї категорії злочинів. Однак американські спеціалісти не надали нової для українського слідства інформації.

Він нагадав, що для українських правоохоронців були неприйнятні пропозиції агентів ФБР, висловлені під час першої зустрічі (американці просили надати їм матеріали справи, провести спільні допити тощо ), оскільки це суперечить законодавству.

О. Баганець зазначив, що під час другої зустрічі в Генпрокуратурі агенти ФБР, дослідивши матеріали ЗМІ та, вірогідно, матеріали, зібрані посольством США, переважно задавали питання йому й слідчому у цій справі. За його словами, «приблизно на половину запитань агентів ФБР були дані відповіді», представники Генпрокуратури не змогли відповісти лише на запитання, які становлять таємницю слідства.

Учора Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Україні повідомив, що експерти Федерального бюро розслідувань США не змогли надати допомогу в розслідуванні справи Георгія Гонгадзе, бо українські правоохоронці не надали їм необхідної інформації.
XS
SM
MD
LG