Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Черкаської області затримала головного редактора газети «Свобода» Олега Ляшка тому, що він кілька разів ухилявся від запрошень прийти до прокуратури добровільно


Прокуратура Черкаської області затримала головного редактора газети «Свобода» Олега Ляшка тому, що він кілька разів ухилявся від запрошень прийти до прокуратури добровільно

Як пояснив журналістам заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, він спеціально з’ясовував ситуацію щодо цього затримання в прокурора області, оскільки до О. Баганця кілька разів зверталися народні депутати з приводу начебто незаконного затримання О. Ляшка.

Як уточнив заступник генпрокурора, О. Ляшка підозрюють у тому, що він чинив опір працівникам міліції, які приїхали в редакцію для вилучення накладу газети «Свобода», і в прокуратури області є достатні докази таких дій О. Ляшка.

За словами О. Баганця, надалі суд вирішуватиме, чи є підстави для арешту О. Ляшка, чи немає. Сьогодні Сосновський районний суд Черкас має розглянути подання прокуратури Черкаської області про обрання запобіжного заходу щодо О. Ляшка та оскарження його затримання 15 квітня.

Приводом для порушення кримінальної справи, заявляють у редакції "Свободи", став опублікований у газеті депутатський запит народних депутатів Григорія Омельченка, Анатолія Єрмака і Віктора Шишкіна, у якому йшлося про отримання генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком хабара у розмірі 600 тисяч гривень від народного депутата України, колишнього помічника президента України Олександра Волкова.

У ніч на 24 березня біля села Піщане Золотоніського району Черкаської області автомобіль видавництва "Республіка", який віз до Києва 107-тисячний наклад газети "Свобода", був зупинений двома міліцейськими автомобілями, водія жорстоко побито, а весь наклад газети зі згаданою публікацією викинуто в річку. Коли ж О. Ляшко приїхав до Черкас, аби виготовити новий наклад, друкарню оточили близько 70 працівників міліції та прокуратури, які пред'явили постанову судді Соснівського райсуду Черкас Миколи Дмитренка про вилучення вже віддрукованого додаткового накладу "Свободи".
XS
SM
MD
LG