Доступність посилання

ТОП новини

На сесії кримського парламенту сформовано нове керівництво Криму


На сесії кримського парламенту сформовано нове керівництво Криму

Симферополь, 15 травня 2002 - На 1-й сесії Верховної Ради Криму, яка відновила свою роботу у середу, кримські парламентарі позбавили депутатських повноважень лідера місцевих комуністів Леоніда Грача. Загалом депутати попрацювали досить продуктивно, не тільки затвердивши республіканський бюджет Криму на нинішній рік, але й повністю сформувавши керівництво автономної республіки.

За те, щоб позбавити депутатських повноважень лідера кримських комуністів Леоніда Грача, проголосували 86 з 94 присутніх у залі засідань депутатів. Як повідомив спікер парламенту автономії Борис Дейч, Леонід Грач сам подав заяву про дострокове складення ним депутатських повноважень у зв'язку з реєстрацією його народним депутатом України. Без Леоніда Грача, який зараз перебуває у столиці, комуністи зазнали значних кадрових втрат. Тим не менш, вони представлені і в уряді Криму, і в президії Верховної Ради АРК.

У керівництві Верховної Ради Криму журналісти нарахували трьох комуністів, в уряді автономії – двох, серед них – лідер комуністичної фракції у кримському парламенті Володимир Казарін, який зберіг посаду віце-прем’єра. Загалом, як відзначили місцеві спостерігачі, нові кадрові призначення, зроблені сьогодні на сесії є досить компромісні і, фактично, репрезентують більшість політичних сил, представлених у парламенті автономії. Кримські депутати сімдесят дев’ятьма голосами підтримали пакет з прізвищами 14 членів президії Верховної Ради АРК, запропонований спікером Борисом Дейчем. Його першим заступником обрано координатора парламентської більшості, члена Партії регіонів і блоку “За Єдину Україну” Василя Кисельова, а заступником – одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу, члена виборчого блоку “Наша Україна” Ільмі Умерова.

У новому складі уряду автономії – теж кілька кримських татар. Делегат Курултаю кримськотатарського народу, колишній глава Республіканського комітету з питань національностей і депортованих Едіп Гафаров став віце-прем’єром, на його попередньому місці роботи працюватиме Сервер Салієв. Міністром промисловості й зв’язку став Азіз Абдуллаєв. Усіх рекомендував Меджліс.

Першим віце-прем’єром призначений постійний представник президента України в Криму Анатолій Корнійчук, а його заступник у Представництві Валерій Рогожин став головою Рескому з інформації. Як заявив на сесії глава кримського уряду Сергій Куницин, такий склад Ради міністрів АРК став результатом його переживань і роздумів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG