Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Пинзеник: «Сьогодні «четвірка» не вноситиме повторно на розгляд проект постанови про обрання голів та перших заступників голів комітетів Верховної Ради»


Віктор Пинзеник: «Сьогодні «четвірка» не вноситиме повторно на розгляд проект постанови про обрання голів та перших заступників голів комітетів Верховної Ради»

Уповноважений представник фракції «Наша Україна» Віктор Пинзеник повідомив журналістам, що сьогодні «четвірка» не вноситиме повторно на розгляд проект постанови про обрання голів та перших заступників голів комітетів Верховної Ради (за пропорційним принципом розподілу). За його словами, склалась «патова ситуація», тому необхідно шукати якісь рішення.

Водночас лідер Соцпартії Олександр Мороз зазначив, що не володіє інформацією, чи вноситиметься цей документ, зауваживши, що «четвірка» могла б вирішити це питання у рамках переговорів «шістки» «за певною формулою».

На думку О.Мороза, учасники цих переговорів мають взяти за основу бальну систему, за якою у Голови ВР налічується 5 балів, у першого заступника - 4, заступника - 3, голови апарату ВР - 2 бали, голів комітетів - по 1 балу, в перших заступників - по 0,5 балів. Користуючись цією системою, можна буде пропорційно розподілити комітети між усіма шістьма фракціями, - сказав він.

Як нагадав О.Мороз, фракції «Єдина Україна» та СДПУ(О) отримали вже в цілому 12 балів, оскільки керівництво Верховної Ради складається з представників саме цих фракцій. Тобто, зауважив він, у цих переговорах «Єдина Україна» та СДПУ(О) можуть претендувати на посади шести голів комітетів та шести перших заступників.
XS
SM
MD
LG