Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: Канат на шиї в Омельченка та інше


Огляд: Канат на шиї в Омельченка та інше

Київ, 13 серпня 2002 - Розпад Радянського Союзу “подарував” новим незалежним державам чимало проблем. Одна з них у взаєминах між Україною і Росією тягнеться і дотепер. Учора в Києві розпочалися переговори щодо нерухомості колишнього Радянського Союзу за кордоном. Як зауважує газета “День” – питання розподілу радянського майна було завжди таким складним, що в українсько-російських взаєминах воно вже давно перейшло в розряд вічних. Адже навіть порушення цієї проблеми завжди дратувало Москву. Про те – як зараз відбуваються переговори і чи згодна Росія йти на певні майнові поступки Україні – читайте в статті “Хто не ризикує, той не володіє радянським майном?”.

Утім, нині увага газетярів прикута до Києва не стільки до російсько-українських переговорів, як до подій пов'язаних безпосередньо зі столичною владою. “Канат на шиї в Омельченка” – у публікації під таким заголовком газета “Україна молода” розповідає про тиск на столичну мерію з боку Адміністрації президента.

Хоча докладніше про це сам столичний голова розповідає в останньому числі тижневика “Дзеркало тижня” у матеріалі “Олександр Омельченко: я не з тих, хто просто так віддасть владу”.

Не оминає увагою столичних проблем і газета “Сільські вісті”, яка у публікації, що має заголовок “На Банковій “копають” під Олександра Омельченка” переповідає про чотири варіанти звільнення київського мера, котрі наразі активно розробляються в Адміністрації Президента.

“Вечірні вісті” також стверджують, що Адміністрація Президента має намір ліквідувати народовладдя в Києві. Якщо народжений у надрах Мінюсту закон про столицю вступить у силу, кияни будуть обирати лише голову міськради, реальна ж влада буде сконцентрована в руках ставленика олігархів. Про це наголошується в матеріалі “Черговий “наїзд” на київського мера”.

Тим часом, як стверджує газета “Правда України” – нинішнє спекотне літо може змінитися на ще спекотнішу політичну осінь, де проблеми столичної влади відійдуть на другий план. Насамперед, автор публікації має на увазі можливий осінній наступ опозиції, який може внести суттєві зміни в розклад політичних сил у державі. На думку журналіста, український народ вочевидь невдоволений нинішньої владою, але немає жодної певності, що він активно підтримає дії опозиції.

Утім, осінь ще попереду, а нині, як зауважує газета “Київські відомості” триває сезон розкопок, що найбільшого розмаху набуває саме в серпні. До середини вересня більшість археологічних експедицій згортають свою діяльність, а на їхнє місце приходять грабіжники. Як довідався кореспондент газети, заробітки у них доволі пристойні. Наприклад, давньогрецька амфора коштує щонайменше 100 доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG