Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 26 вересня


Огляд української преси за 26 вересня

Київ, 25 вересня 2002 – Скидається на те, що акція “Повстань, Україно!” набуває навіть серйознішої ваги, ніж це могло здаватися раніше: справа вже перейшла на міжнародний рівень. Як стверджує газета “Україна молода”, тепер у чіткій відповіді президента України на вимоги опозиції зацікавлені не лише вітчизняні “повстанці”, а й такі політико-економічні монстри світового значення, як США. Днями була розповсюджена інформація, що Вашингтон призупиняє отримання чергового ґранту Україні в розмірі 54 мільйонів доларів. Причиною такого радикального кроку став висновок американських експертів про причетність президента Л. Кучми до продажу в Ірак відомої радарної системи “Кольчуга”. Якщо ця інформація буде підтверджена ще на вищому рівні, то на Україну чекають доволі суворі санкції, що відчутно вдарять по економіці держави. Адже Україна вже відвикла жити власним коштом, тож без зовнішньої допомоги їй непросто буде виборсатися з економічної і соціальної кризи, в яку завели її “вмілі керманичі”.

Газета “Вечірні вісті” також знайомить читачів із причинами відмови фінансової допомоги Україні. А в публікації “Темна для президента” часопис розповідає про те, як, намагаючись уникнути зустрічі з опозицією, Л. Кучма сховався в президентській адміністрації.

Інформує про рішення керівництва США призупинити фінансову допомогу і газета “Молодь України”. На цій же шпальті в статті, що має заголовок “Зустрілися. Порозмовляли… Оголосили голодування” можна довідатися про перебіг подій акції протесту “Повстань, Україно!”

Газета “Київські відомості” повідомляє, що збільшення тарифів на електроенергію, котре планувалося з початку наступного року, поки що не відбудеться. Проти підвищення цін активно виступали і профспілки, які наголошували, що без повномасштабної реформи нинішньої системи пільг і субсидій подібні рішення неможливі.

А ось ознайомитися з дискусією про те, яким повинно бути українське телебачення, можна в газеті “День”. Так, у статті “Робота для інтелектуалів – збиткова” генеральний директор телеканалу “1+1” Володимир Оселедчик пише про необхідність для деяких українських інтелектуалів змиритися з тим, що телевізор існує лише як масова культура. Натомість автор статті “Капітуляція” Наталя Влащенко наголошує на прагненні окремих електронних ЗМІ знизити, пристосувати до власних потреб смаки та пристрасті аудиторії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG