Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц про суд над Леонідом Кучмою


Едуард Гурвіц про суд над Леонідом Кучмою

Одеса, 16 жовтня 2002 - Народний депутат України від фракції блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Едуард Гурвіц вважає, що “судова система в Україні неодноразово доводила свою прихильність саме до влади. Були такі судді яких влада любила, а потім позбавляла посад.

Ми пам'ятаємо долю судді Замковенка, який нагороджувався, ухвалював рішення про те що результати всеукраїнського референдуму є легітимними і робив все для влади. Але, достатньо було йому піти проти влади і визнати невинною Юлію Тимошенко – Він ледве у в'язницю не потрапив. Робили обшук у його кабінеті, який був незаконним. З ним розправлялися.

Це довело, що у цієї влади від любові до зневаги один рік.

Коли їй вигідно, вона посилається на судову владу і каже: “це суд вирішив”. Суд вирішував для цієї влади багато питань. Він, приміром, визнавав законними результати виборів в Одесі. При цьому суддя Писар поводив себе брутально і, на мою думку, Він не є гідним для того щоби бути суддею.

Але, ось тепер суд порушив карну справу проти Президента. І тут колишні прихильники рішень судів почали протестувати й кричати: “Та яке вони мали право?”

Отож, знущатися над незручними владі політиками можна.

Робити все що забажає влада можна. Можна підкладати у кишені зручні правоохоронцям речі, а потім затримувати і роками тримати їх у в'язницях. Можна посилатися на фальсифіковані документи. Усе це можна. Це можна владі.

Коли ж цю владу критикують і роблять небажане для неї – прихильність чиновників зникає”.

Едуард Гурвіц наголосив, що “якщо проти Леоніда Кучми висунули обвинувачення – лише слідство може довести правда це чи брехня. Сам Президент. Якщо Він себе впевнено почуває, має бути зацікавлений у тому щоби у питанні критики на його адресу було поставлено крапку”.

Едуард Гурвіц не вірить в те, що українська система правоохоронних органів та судова система може до кінця себе гідно поводити, як справді, незалежні від впливу влади.

“Саме тому, дії одного чесного судді будуть зустрічати шалений спротив”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG