Доступність посилання

ТОП новини

Низка громадських і політичних організацій Криму національно-демократичного спрямування застерегли щодо політичної провокації , яка готується Медведчуком


Низка громадських і політичних організацій Криму національно-демократичного спрямування застерегли щодо політичної провокації, яка готується Медведчуком

17 громадських і політичних організацій Криму національно-демократичного спрямування поширили сьогодні заяву, в якій застерегли щодо політичної провокації, яка готується в Криму начебто з ініціативи глави президентської адміністрації Віктора Медведчука.

У документі мовиться, що Верховна Рада Криму під тиском президентської адміністрації 18 жовтня збирається ухвалити звернення до українського парламенту з вимогою про запровадження в Україні другої державної мови – російської.

“Схоже, російські політтехнологи, які крутяться біля найвищої посадової особи в апараті Президента України, мають на меті таким чином розколоти український парламент, парламентську опозицію, все українське суспільство”, - мовиться у заяві. Її автори вважають, що надання державного статусу іншій мові призведе до “непоправних наслідків для розвитку українського народу та української держави”. Водночас вони погодилися з тим, що кримськотатарська і російська мови поруч з українською мають отримати офіційний статус в Автономній Республіці Крим.

У зв’язку з цим керівники 17 громадських і політичних організацій Криму закликали депутатів кримського парламенту не піддаватися на політичні провокації: “Вимагаємо не займатися політиканством, а вжити реальних заходів із розвитку кримськотатарської, російської, української та інших національних мов в Автономній Республіці Крим”.
XS
SM
MD
LG