Доступність посилання

ТОП новини

Україна не надала переконливих доказів того, що вона не продавала «Кольчуги» в Ірак


Україна не надала переконливих доказів того, що вона не продавала «Кольчуги» в Ірак

Таке резюме, як сказав Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН, можна зробити із доповіді американських та британських експертів, які працювали в Україні.

За словами В.ЛИТВИНА США додатково поставили сім запитань, у тому числі прохання організувати зустрічі з «деякими людьми, думку і позицію яких вони б хотіли почути». Як зазначив В.ЛИТВИН, Україна готова до створення міжнародної комісії із залученням міжнародних інституцій, а ВР запропонувала взяти участь у роботі парламентської слідчої комісії, яка вивчає ситуацію щодо можливості продажу зброї Іраку, представникам парламентів інших країн, які можуть «неупереджено, неполітизовано, незалежно висловити свою позицію».

На думку В.ЛИТВИНА, істина має бути з’ясована

Сьогодні Посол Великої Британії в Україні Роберт БРІНКЛІ і тимчасовий повірений у справах Посольства США в Україні Мері ЙОВАНОВИЧ вручили голові відділу контролю за озброєннями МЗС України Анатолію ЩЕРБІ висновки американських та британських експертів щодо «Кольчуг». Подробиці поки не відомі.

13 американських і британських експертів у жовтні вивчали в Україні питання щодо звинувачень у можливій передачі української «Кольчуги» в Ірак.
XS
SM
MD
LG