Доступність посилання

ТОП новини

До кінця нинішнього року в Україні процентні ставки за кредити в гривнях зменшаться до 15-16 % річних, а обсяги кредитування населення збільшаться, принаймні, удвічі


-- no author -- Про це в Ялті на Міжнародній міжбанківській конференціі країн СНД і Балтії заявив голова Національного банку України Сергій Тигипко.

Про це в Ялті на Міжнародній міжбанківській конференціі країн СНД і Балтії заявив голова Національного банку України Сергій Тигипко.

За його словами, на даний час 8% кредитного портфеля українських банків складають кредити фізичним особам, тоді як у Західній Європі цей показник сягає 50 % .Сергій Тигипко заявив, що Національний банк “крок за кроком” усуває причини, які перешкоджають кредитуванню населення. Він відзначив, що довіра українців до банків зростає "дуже активно": за рік 68% населення збільшили свої внески до банків. Неповернення у секторі кредитування фізичних осіб утричі менше, аніж за кредитами юридичних, - заявив голова Нацбанку України. В роботі Ялтинської міжбанківської конференції беруть участь близько пів тисячі банкірів з 14 країн Європи.
XS
SM
MD
LG