Доступність посилання

ТОП новини

Правда про визволення рядової Джесіки Лінч


Мирослава Гонгадзе Правда про визволення рядової Джесіки Лінч

11 липня 2003 - Все більше світла проливається на події воєнної операції США в Іраку. Військове командування США оприлюднило звіт з розслідування смерті одинадцяти військовослужбовців на початку війни під Іракським містом Насарія. Зясувалось, що рядова Джесіка Лінч, яка чудом вціліла, єдина з цілого батальйону, була визволена з іракської лікарні і в результаті стала національною героїнею, постраждала тоді не під час бою з іракцями, а в результаті автокатастрофи.

За героїчним визволенням Джесіки Лінч у березні цього року стежила уся Америка. Захоплення лікарні, де вона знаходилась, знімали спеціальною камерою нічного бачення і рятувальна операція 19- літньої Джесіки, нібито з рук Іракської армії, подавалась, як велика перемога і досягнення. Але це було на початку війни. Сьогодні справа з визволенням Джесіки Лінч постала в іншому світлі. У зв”язку з тим, що департамент кримінального розслідування військового командування США ретельно розглядає кожен випадок смерті американських солдатів, громадськість дізналась про нові подробиці смерті одинадцяти членів батальйону і про спасіння Джесіки Лінч.

У сьогоднішньому числі газета „Вашингтон Таймс”, посилаючись на вищезгаданий звіт, повідомляє, що конвойний автомобіль, яким керував близький приятель Джесіки, рядовий Пістева, не справився з управлінням, коли на шляху по ньому був випущений вогонь з іракського боку. В результаті катастрофи Джесіка отримала перелом стегна та руки.

Лікарі госпіталю, в який вона потрапила, розповідають, що їй було виділене спеціальне місце і приставлена постійна медсестра, котра наглядала за її станом. Коли американські військові виявили Джесіку Лінч, всі іракські солдати вже покинули госпіталь, і захоплення приміщення, в якому вона перебувала, виглядало, як стверджують іракські лікарі, спеціально підготовленим шоу для телебачення, з вигуками „вперед” та вистрілами холостими патронами. Більше того, лікарі розповідають, що за два дні до тих подій вони намагались переправити Джесіку Лінч на машині швидкої допомоги до місця розташування американських військ, але машина була обстріляна і довелось повернулась до госпіталю. Сьогодні Джесіка Лінч для американців залишається національною героїнею. На інтернет аукціонах можна купити різні сувеніри з її ім”ям і з написами „Америка любить Джесіку Лінч”. Але спостерігачі кажуть, що існує все більше підстав вважати, що реальна трагедія 19- літньої Джесіки була використанна військовим командуванням США для сворення з американського солдата штучного образу героя. Мирослава Гонгадзе для радіо „Свобода” Вашингтон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG