Доступність посилання

ТОП новини

Туркменистан i Україна збираються в жовтнi цього року укласти новий 25-рiчний контракт на постачання туркменського газу в Україну, який почне дiяти з 2007 року, повiдомляє Iнтерфакс-Україна, посилаючись на спiврозмовника у вiддiлi мiжнародної iнформацiї апарату президента Туркменистану


-- no author -- За словами спiврозмовника агентства, про це було домовлено пiд час зустрiчi президента Туркменистану Сапармурата Нiязова з головою правлiння нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз України" Юрiєм Бойком, що вiдбулася сьогодні в Ашхабадi.

За словами спiврозмовника агентства, про це було домовлено пiд час зустрiчi президента Туркменистану Сапармурата Нiязова з головою правлiння нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз України" Юрiєм Бойком, що вiдбулася сьогодні в Ашхабадi.

Довгострокова угода про спiвробiтництво в газовiй галузi, яку ранiше планувалося пiдписати пiд час майбутнього самiту СНД в Ялтi, буде пiдготовлена до пiдписання до офiцiйного вiзиту президента України в Туркменистан, який, як очiкується, вiдбудеться в жовтнi.

У липнi туркменський президент Сапармурат Нiязов i глава НАК Юрій Бойко пiдписали контракт на постачання в 2004 роцi 36 мільярдів кубометрiв природного газу в межах п''ятирiчної угоди на 2002- 2006 роки. Такi умови постачання вiдповiдають чинним цього року.

Тодi ж Нiязов повiдомив про домовленiсть з президентом України Леонiдом Кучмою обговорити в Ялтi у вереснi можливiсть укладення довгострокової угоди про постачання туркменського газу в Україну на 2007-2032 роки.
XS
SM
MD
LG