Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Київ заявляє, що не допустить приєднання українського острова Тузли до території російського Таманського півострова і готовий до будь-якого розвитку подій довкола конфлікту через будівництво дамби у Керченській протоці


-- no author -- Сьогодні ж у Києві Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що дамба зупиниться на російській території. Він відмовився відповісти на запитання, кому, на думку російської сторони, належить острів Тузла.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський.

“Учора засідала Рада національної безпеки й оборони України під головуванням президента України, були ухвалені чіткі рішення. Я хотів би наголосити, що ми готові до будь-якого розвитку подій, тобто розроблений цілий спектр міжнародних правових кроків, які Україна готова застосувати на випадок порушення нашого державного кордону. І все ж я хочу наголосити, що ми очікуємо на кращий сценарій розвитку подій”, - зазначив Маркіян Лубківський.

Сьогодні ж у Києві Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що дамба зупиниться на російській території. Він відмовився відповісти на запитання, кому, на думку російської сторони, належить острів Тузла.

30 жовтня в Україну має приїхати міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов, який обговорюватиме з українським керівництвом питання делімітації Азовсько-Керченської акваторії, зокрема і зведення дамби.
XS
SM
MD
LG