Доступність посилання

ТОП новини

У Львові відбулася презентація унікального українського перекладу “Острозької Біблії” (1580-1581рр). З 1975 року, за дорученням патріарха Української греко-католицької церкви Йосипа Сліпого, “Острозьку Біблію” з церковнослов’янської на сучасну українську мову переклав архимандрит доктор Рафаїл Турконяк


-- no author -- Особливістю цього видання є те, що отець Рафаїл відтворив шрифти, якими була надрукована «Острозька Біблія», її він порівняв з першоджерелами – грецьким оригіналом, отець подав дослівний переклад українською мовою. Нині були презентовані перші 8 книг «Острозької Біблії».

Особливістю цього видання є те, що отець Рафаїл відтворив шрифти, якими була надрукована «Острозька Біблія», її він порівняв з першоджерелами – грецьким оригіналом, отець подав дослівний переклад українською мовою. Нині були презентовані перші 8 книг «Острозької Біблії».

В інтерв”ю радіо “Свобода” отець Рафаїл Турконяк зауважив: “Острозька Біблія” фактично поставила в основу всіх слов’янських Біблій канон – це є список книг, які входять до Старого і до Нового завіту”.
XS
SM
MD
LG