Доступність посилання

ТОП новини

Коментарі Надзвичайних та Повноважних Послів США, Німеччини та Франції в Україні щодо політичної реформи країни.


Віктор Міняйло Коментарі Надзвичайних та Повноважних Послів США, Німеччини та Франції в Україні щодо політичної реформи країни.

Київ, 25 грудня 203 року.

“США уважно вивчають те, що відбулося останніми днями в українському парламенті”, - заявив журналістам після зустрічі з опозицією посол Америки в Україні Джон Гербст.

“Спроби змінити Конституцію стосовно обрання Президента за 10 місяців до виборів викликають стурбованість. Особливо те, що це відбувається так швидко”.

Джон Гербст зазначив, що США вважають, що будь-які зміни мають відбуватися з дотриманням найвищих демократичних стандартів. І вони мають відбуватися таким чином, щоб були враховані інтереси усіх секторів суспільства.

“Ми вважаємо, що народ України має право через ЗМІ дізнаватися про усі точки зору”, - наголосив американський посол і додав, що США не думає, що керівництво країни має обиратися людьми, які використовують політичний маневр для досягнення цієї мети.

Досить різко виступив і міністр-посланник ФРН в Україні Ганс-Йохен Шмідт: “Наша критика полягає в тому, що влада намагається щось організувати дуже швидко, щоб вплинути на результати виборів, які відповідають їхнім інтересам. Деякі кандидати не мають доступу до ЗМІ, і це суперечить інтересам держави, яка хоче інтегруватися до євроатлантичних структур”, - наголосив Ганс-Йохен Шмідт.

Посол Франції Філіп де Сурмен також вважає, що вибори нового Президента мають бути прозорими і демократичними.

Лідери опозиції передали дипломатам звернення до Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням обговорити на наступній сесії в січні конституційну кризу в Україні. Говорить Юлія Тимошенко: “Також ми звернулись з проханням, щоб парламентська опозиція була представлена достатньо серйозними юристами, які розуміються на міжнародному праві тому, що нам є що сказати. І ми сподіваємося, що по результатах таких позачергових слухань в Парламентській Асамблеї буде прийнята спеціальна резолюція відносно тих подій, які були прийняті за останні два дні в парламенті”.

В подібних випадках герой відомого роману Ільфа і Петрова Остап Бендер запевняв: “Закордон нам допоможе”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG