Доступність посилання

ТОП новини

Учені з’ясували, що тести, з допомогою яких визначаються розумові здібності, можуть прогнозувати не лише успішність в навчанні, а й те, якого успіху людина досягне у своїй трудовій діяльності


-- no author -- До речі, вперше подібну ідею висунув британський психолог Чарльз Спірман 100 років тому. Однак упродовж цього часу велися гострі дискусії щодо такого припущення. Іншими словами, його просто не визнавали.

До речі, вперше подібну ідею висунув британський психолог Чарльз Спірман 100 років тому. Однак упродовж цього часу велися гострі дискусії щодо такого припущення. Іншими словами, його просто не визнавали.

І ось троє американських психологів з університету Іллінойса і ще один психолог з університету Міннесоти вирішили перевірити стару ідею. В їхньому дослідженні, що тривало багато років, взяли участь понад 20 тисяч осіб. Результат виявився однозначним: тести на визначення коефіцієнту інтелекту є щось значно більше, ніж просто засіб виміру тямущості людини. За цим коефіцієнтом можна прочитати й майбутні успіхи чи невдачі людини.
XS
SM
MD
LG