Доступність посилання

ТОП новини

Президент Литви Роландас Паксас усунений з посади глави держави. Сьогодні литовський парламент проголосував з питання імпічменту президента , якого звинуватили у порушенні 3 статей Конституції


-- no author -- Паксаса звинуватили, зокрема, у незаконному впливі на приватні бізнесові структури, а також у тому, що він за фінансову винагороду надав литовське громадянство російському бізнесмену

Паксаса звинуватили, зокрема, у незаконному впливі на приватні бізнесові структури, а також у тому, що він за фінансову винагороду надав литовське громадянство російському бізнесмену.

Напередодні, відповідаючи на цей закид, Роландас Паксас заявив у парламенті:

"Хочу зазначити, що мене звинувачують у діях, які не суперечать литовському законодавству, бо фактично, я продовжував практику попередніх Президентів Литви. А. Бразаускас і В. Адамкус як виняток надали литовське громадянство більше, ніж 800 особам. Серед них - 200 осіб, які не заслуговують бути громадянами Литви”.

Така процедура зняття президента – перша в історії Литви. Обов’язки глави держави до виборів президента виконуватиме глава литовського парламенту.
XS
SM
MD
LG