Доступність посилання

ТОП новини

У Криму побито провідного співробітника інтернет-видання, котре писало про міжетнічні конфлікти і критикувало лідера кримських комуністів Леоніда Грача


Володимир Притула У Криму побито провідного співробітника інтернет-видання, котре писало про міжетнічні конфлікти і критикувало лідера кримських комуністів Леоніда Грача

Симферополь, 08 квітня 2004 - У Криму побито провідного співробітника інтернет-видання, котре писало про міжетнічні конфлікти і різко критикувало лідера кримських комуністів Леоніда Грача. 6 квітня пізно ввечері в Симферополі зазнав нападу з боку групи невідомих, схожих на скінгедів, веб-майстер і координатор інтернет-газети "Кримська лінія" Дмитро Пожидаєв. Постраждалий бачить у цьому нападі політичне підґрунтя.

За словами Дмитра Пожидаєва, нападників було не менше чотирьох. Зваливши його сильним ударом на землю, вони стали бити його ногами, намагаючись, щоб всі удари влучали у голову. Нападники відібрали у нього мобільний телефон, гроші і ключі, залишивши дорогий годинник і верхній одяг. Зараз постраждалий перебуває у нейрохірургічному відділенні республіканської лікарні імені Семашка. Стан його здоров''я середньої важкості, у нього серйозна черепно-мозкова травма і, за попереднім діагнозом, струс мозку.

Останнім часом Інтернет-видання „Кримська лінія”, що працює із жовтня 2003 року, опублікувало серію оперативних та аналітичних матеріалів про наявність у Криму скінгедів, а також критичні статті про лідера кримських комуністів Леоніда Грача і його соратника, головного редактора газети "Кримская правда" Михайла Бахарєва. Сам Дмитро Пожидаєв, який раніше працював у „Кримской правдє”, вважає, що напад на нього пов''язаний з його професійною діяльністю.

У зв’язку з побиттям співробітника інтернет-видання, Кримська асоціація вільних журналістів висловила свою стурбованість тим, що останнім часом на півострові почастішали факти нападів на працівників засобів масової інформації. Каже голова Асоціації Ліля Буджурова:

„Нашу Асоціацію взагалі тривожить остані події в Криму, коли працівники засобів масової інформації стають об’єктом нападів. Те, що відбулося з Дмитром Пожидаєвим , це, мені здається, випадок з того ж ряду. Невідомі хулігани напали на нього і сильно його побили. Причому, там відчувалася професійна підготовка, тому, що били переважно ногами по голові. Сам Дмитро переконаний, що це пов’язано з його роботою в „Кримській лінії”, і ми теж схиляємося до цієї думки, оскільки це Інтернет-видання оприлюднило багато різко критичних матеріалів щодо скінгедів, комуніста Леоніда Грача і його соратника Михайла Бахарєва. В жодному випадку не звинувачую ці сторони, цих осіб в організації нападу, але, я думаю, що тут є привід поміркувати над цією темою правоохоронним органам”.

Асоціація вільних журналістів Криму також звернулася до правоохоронних органів автономії з вимогою провести ретельне розслідування цього випадку і покарати винних, а також закликала подбати про безпеку працівників засобів масової інформації, які, виконуючи свої професійні обов’язки, не повинні побоюватися за власне життя. І за попередніми неофіційними даними, правоохоронці вже вийшли на слід зловмисників, правда, хто вони, поки що не відомо.

Зате відомо, що інтернет-видання „Кримська лінія” є „піар”-ресурсом, близьким до кримського прем’єр-міністра Сергія Куницина, а газета „Кримская правда” – „піар”-ресурсом об’єднання „Нащадки Богдана Хмельницького”, яке очолює Леонід Грач. Обидва політики перебувають у жорсткій конфронтації між собою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG