Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії Володимир Путін різко засудив події в Інгушетії минулої ночі, коли в результаті нападу 200-т озброєних чеченців на кілька населених пунктів загинули 48 осіб


Серед убитих виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ республіки Абукар Костоєв, прокурор Назрані Мухарбек Бузуртанов, прокурор Назранівського району Білан Азиєв. Поранені, за різними даними, від 50-ти до 200-т осіб. Водночас Генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер, у зв’язку з подіями в Інгушетії, заявив, що загибель майже 50-ти людей не можна просто засудити – справа полягає у політичному розв’язанні питання.


Серед убитих виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ республіки Абукар Костоєв, прокурор Назрані Мухарбек Бузуртанов, прокурор Назранівського району Білан Азиєв. Поранені, за різними даними, від 50-ти до 200-т осіб.

У Назрані моджахеди намагалися захопити будівлі МВС, управління прикордонного загону, а також військові склади та залізничний вокзал. Озброєні чеченці ймовірно іще на території Інгушетії. Говорячи про нападників, Володимир Путін сьогодні заявив: “Треба їх шукати та знищувати. Тих, кого можливо взяти живими, треба передати суду”.

Водночас Генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер, у зв’язку з подіями в Інгушетії, заявив, що загибель майже 50-ти людей не можна просто засудити – справа полягає у політичному розв’язанні питання.

Вальтер Швіммер: “Лише повне встановлення демократії, виконання законів та дотримання прав людини у Чечні може покласти край стражданням людей у цій частині Російської Федерації”.

Представник Президента Росії у Південному федеральному окрузі Володимир Яковлев, виступаючи перед журналістами у Ростові-на-Дону, сказав: "Цей напад є приводом для чеченців показати тим, хто їх зазвичай фінансував: ми ще живі. Рейд підтверджує, що чеченцям потрібне фінансування, що вони шукають фінансової підтримки”.
XS
SM
MD
LG