Доступність посилання

ТОП новини

Кононов Вiталiй Миколайович


Біографія

Голова партії Зелених України

Народився 2 квiтня 1950 року в м.Кобулєтi (Грузiя).

Освiта вища. В 1974 роцi закiнчив хiмiко-технологiчний факультет Київського полiтехнiчного iнституту. За фахом - технолог органiчного i нафтохiмiчного синтезу.

Працював iнженером, начальником дiльницi Української вiддiлення Долгопрудненського ОПУ всесоюзного тресту "Оргхiм".

Протягом 1990-1994 рокiв - депутат Київської мiської ради, член комiсiї з питань культури. Домiгся проголошення мiста Києва територiєю, що потерпiла вiд Чорнобильської катастрофи.

У 1991-1997 роках - заступник директора фiрми "Червона рута", один iз засновникiв та органiзаторiв першого всеукраїнського фестивалю "Червона рута".

Один із засновників Партії Зелених України. Учасник всіх партійних з''їздів.

У 1992 роцi на третьому з''їздi ПЗУ був обраний головою Партiї Зелених України. Пiд керiвництвом Вiталiя Кононова ПЗУ здобуває перемогу пiд час парламентських виборiв у березнi 1998 року. VII з''їзд ПЗУ, перший етап якого проходив у Києвi 22 травня 1999 року, пiдтримав рiшення всiх регiональних парторганiзацiй про висунення голови ПЗУ Вiталiя Кононова кандидатом на президентськi вибори-99.

У 1994 році взяв участь у першому Конгресі Європейської Федерації Зелених партій у Відні (Австрія) та Третьому Конгресі ЄФЗП, що відбувся у 2002 році в Берліні (Німеччина).

Протягом 1998-2002 років Вiталiй Кононов - народний депутат України, член комiтету Верховної Ради з питань молодiжної полiтики, фiзичної культури i спорту, голова фракцiї ПЗУ у Верховнiй Радi.





Виборча програма кандидата в Президенти України Віталія Кононова

Читайте і не кажіть, що не читали! Дивіться і не кажіть, що не бачили!

Поняття "посттоталітарне реформування" стало в Україні феноменом повсякденного вжитку. Використовуючи його, влада виправдовує умови, в яких ми існуємо: перманентна системна криза, соціально-економічний занепад, люмпенізація та моральна деградація суспільства.

Одночасно використовується поняття "зростання ВВП". Для кого? Це жодним чином не позначається на якості життя звичайних людей: ані на їхній кишені, ані на тривалості життя.

Злочинне ставлення до довкілля призвело до демографічної кризи, що у перспективі загрожує занепадом нації. Несправедлива та непрозора система розподілу ресурсів, заснована на ринковому фундаменталізмі, та методи вирішення цих питань дискредитують виплекану десятками поколінь ідею української державності. Демократія та політика постійно обслуговує економічні кланові інтереси. Це підвищує загрозу утвердження авторитарних підходів до розв''язання проблем суспільного розвитку.

Подолання системної кризи вимагає системного підходу - не буває справедливого ринку без гармонії з природою. Економіка "невидимої руки" Адама Сміта така ж фікція, як і політика "сильної руки". Тому Україні потрібні не стільки силові методи, скільки повага до людини, її прав. Тоді і буде довіра до влади. І ми будемо мати правову державу.

Виходячи з необхідності дієвого захисту життєвих інтересів громадян і забезпечення права на гідне життя ще ненароджених поколінь, кандидат Зелених пропонує чітку систему стратегічних орієнтирів:

1. Забезпечення збалансованого розвитку суспільства на основі гармонізації соціальних, економічних та природоохоронних інтересів: лише екологічно безпечне є економічно доцільним. 2. Україна - правова держава. Відкрита економіка і відкрита політика - обґрунтованість пріоритетів, прозорість правил і процедур, рівність можливостей. Українське суспільство - відкрите суспільство. Примат прав людини. 3. Реформа влади. Перерозподіл владних повноважень на користь парламенту і уряду. Децентралізація влади за збереження унітарного устрою держави: мислити глобально - діяти локально. 4. Екологічна безпека - центральний елемент національної безпеки. До екологічної безпеки - через економічні та правові механізми впливу. Пріоритетність використання політичних та економічних чинників гарантування національної безпеки. 5. Професіоналізація армії. 6. Україна - позаблокова держава. Участь у миротворчих діях - лише на запрошення легітимних національних органів влади і з мандатом ООН. 7. Держава для людини, а не людина для держави. Суть національних інтересів - в забезпеченні належних умов розвитку особистості, життя і діяльності громадян.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG