Доступність посилання

ТОП новини

ДРУГИМ УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТ ЮЩЕНКО ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ПОВЕРНЕННЯ ВТРАЧЕНИХ ЗАОЩАДЖЕНЬ ГРОМАДЯН.


Президент Віктор ЮЩЕНКО другим підпише указ "Про невідкладні заходи із забезпечення повернення втрачених (знецінених) заощаджень громадян", який передбачає істотне збільшення відповідних виплат вже в 2005 році.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального виборчого штабу В.ЮЩЕНКА, кандидат на пост Президента України сьогодні завізував свої перші п''ять указів на найвищій державній посаді, які наберуть силу негайно після його вступу на пост глави держави. Ці документи було обговорено та затверджено під час зустрічі кандидата в Президенти з керівництвом його виборчої кампанії та експертами, які працюють над програмою перших 100 днів президента ЮЩЕНКА.

Цей указ входить в "соціальний пакет" перших указів В.ЮЩЕНКА.

Указ N2 передбачає залучення до бюджету додаткових коштів, недоотриманих від приватизації стратегічних об''єктів у 2004 році, та спрямування цих коштів на компенсацію втрачених заощаджень. Йдеться, зокрема, про такі підприємства як "Криворіжсталь".

Указом також передбачено, що в 2005 році на ці цілі підуть позапланові надходження до бюджету, а також 50 відсотків від загального обсягу коштів, отриманих від приватизації.

Крім того, згідно з указом, держава зробить те, що вона дотепер відмовлялася зробити - визнає втрачені заощадження громадян державним боргом, який обов''язково має бути повернено людям.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG